Imprimă această pagină
Luni, 19 Octombrie 2020 08:36

Staţiunile de la munte încep pregătirile pentru noul sezon de schi dar va exista și un set de restricții

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Poiana Braşov vor fi puse din nou în funcţiune două teleschiuri vechi care n-au mai fost folosite pentru că turiştii preferau variante de transport pe cablu mai rapide şi mai confortabile. Acestea asigură însă distanţarea schiorilor. Restul instalaţiilor vor fi încărcate la jumătate din capacitate.

Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil Poiana Braşov: ”Suntem încrezători. Maşinile pentru amenajarea pârtiilor de asemenea sunt pregătite pentru a intra în sezon. Deci toate lucrurile arată bine. Sperăm că şi iarna să vină la timpul ei”.

Şi în Predeal, administratorii pârtiilor aşteaptă sezonul cu emoţii.

La telegondola din Sinaia toată lumea va purta mască şi va fi supusă controlului cu termometrul. Şi în acest moment, cabinele de 8 persoane nu primesc mai mult de 2 inşi, dacă nu sunt din aceeaşi familie. Pentru a evita aglomeraţia, administratorii au investit un million 200 de mii de lei într-un nou telescaun.

Cătălin Ticuț, Director Transport Urban Sinaia: ”O să îi termometrizăm jos şi după aceea pe domeniul schiabil de sus fiind aceiaşi oameni e de ajuns să aibe cagula şi casca şi totul astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru ceilalţi”.

În cel mai negru scenariu, instalaţiile de transport pe cablu nu vor funcţiona, din motive de rentabilitate.

Romeo Drilea, Domeniul schiabil Kalinderu Buşteni: ”Vă daţi seama că e vorba de încasări de jumătate din capacitate şi cheltuielile sunt aceleaşi. Noi la începutul sezonului facem multe eforturi să înzăpezim pârtiile şi sunt costuri enorme”.

Există însă şi soluţii: prelungirea programului de funcţionare mai ales acolo unde sunt instalaţii de iluminare nocturnă. Deşi nimeni nu o spune deschis, ne putem aştepta la preţuri uşor mai mari. Iarna trecută, skipassul pentru o zi costa, în medie, 150 de lei.

Sursa : www.stirileprotv.ro