Mereu printre studenti
Luni, 12 Septembrie 2022 08:15

Elev de clasa a VIII-a din Craiova, pe podiumul internațional

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un elev de clasa a VIII-a din Craiova a obținut locul al doilea la Olimpiada Internațională a Elenismului la gimnaziu. Reprezentantul Doljului, care a pus România pe podiumul internațional la neogreacă, se numește Dalamidom Ilias și este elev la Școala Gimnazială ”Sf. Gheorghe” Craiova , fiind pregătit de profesorul Giuvanidis Xantula, informează conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Olimpiada de limba neogreacă s-a desfășurat în perioada 8-11 septembrie, la București la Palatul Parlamentului. Anul acesta a fost cea de a VII-a ediție, evenimentul fiind organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Uniunea Elenă din România.

Olimpiada Internațională a Elenismului din acest an s-a desfășurat sub egida Ministerului Afacerilor Externe Elen – Secretariatul General al Diasporei Greceşti şi al Diplomaţiei Publice şi a reunit elevi din 13 țări: Albania, Cipru, Egipt, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Turcia şi Ungaria.

La această competiție se evaluează nivelul competențelor generale de comunicare, vizând receptarea textelor scrise în diferite situații de comunicare, redactarea unui text simplu și coerent pe teme familiare sau de interes personal, descriind experiențe și impresii, elaborarea unui eseu pe o temă dată, transferul și medierea mesajelor în situații variate de comunicare.

 

 

 

 

sursa: www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.