Mereu printre studenti
Vineri, 11 Octombrie 2019 10:56

Noaptea Albă a Galeriilor Recomandat

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A 13-a ediție a Nopții Albe a Galeriilor/NAG are, vineri, un program nocturn de artă contemporană care se va desfășura în București și alte 13 orașe din țară, anunță organizatorii.

Galerii de artă, muzee, institute culturale, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artist din București, Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara își vor deschide porțile publicului pentru o a 13-a ediție care stă, doar simbolic, sub semnul ghinionului și al superstiției.

 Nu mai puțin de 68 de spații, galerii, spații alternative, huburi creative, ateliere de creație și-au anunțat participarea la NAG numai în București. Lor li se adaugă pentru al treilea an spațiul Scena 9 unde se pun întrebările ”ce au de a face aztecii cu o casă aflată în centrul Bucureștiului care a aparținut familiei regale?” și ”Ce au de a face amerindienii cu istoria orașului, cu istoria oamenilor care s-au perindat prin această casă?”.”Zidurile curții Rezidenței BRD Scena9 poartă imaginile unei istorii care aparține strămoșilor altui loc spusă stângaci într-un amestec alandala de zeități aztece și elemente de iconografie bizantină băgate în această poveste total «pe lângă». «Istorii pe din afară» este prima intervenție pe acești pereți integrată în procesul de transformare prin care spațiul Rezidentei BRD Scena9 a trecut în ultimii trei ani. În 2016 Rezidenta BRD Scena9 își deschidea publicului oficial pentru prima data porțile prezentând un proiect special al ediției aniversare NAG care prezenta publicului bucureștean zece discursuri curatoriale ale celor zece orașe participante la acest eveniment reuninte într-un «No Man’s Land». Trei ani mai târziu NAG continua seria de proiecte focus la Rezidența BRD Scena9 cu «Istorii pe din afară / Outside Histories», un proiect care transformă pereții din curtea Rezidentei și adauga un nou strat al unei noi istorii peste ceea ce probabil va rămâne cea mai «pe din afară» istorie din multele suprapuse. NAG invită primii patru artiști într-un prim episod al «Istoriilor pe din afară», patru nume cunoscute publicului: Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S. Vom vernisa «pe bune» acest proiect care va avea loc în curtea Rezidentei BRD Scena9 pe durata desfășurării evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor NAG între orele 19.00 – 03.00 prin finalizarea într-o sesiune de «live painting» în prezența publicului a acestei prime părți din «Istorii pe din afară»”, arată inițiatorii.
 
La Craiova, Ordinul Arhitecţilor din România- Filiala Teritorială Oltenia găzduiește anuala de arhitectură, cu o tematică ”legata de buna practica profesionala si alinierea la tendintele internationale”.
 
Sursa: www.mediafax.ro
Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 12:52

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.