Mereu printre studenti
Miercuri, 18 Noiembrie 2020 17:04

Rămas bun, Draga Olteanu Matei!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Draga Olteanu Matei a intrat pe scena îngerilor şi să joace un rol magistral în Ceruri. Actriţa a plecat dintre noi la vârsta de 87 de ani. Draga Olteanu a fost internată în stare foarte gravă, pe 13 noiembrie, cu o hemoragie digestivă.

 

Actriţa a jucat în peste 90 de filme, 50 piese de teatru şi 100 de roluri de televiziune. Poate cel mai cunoscut rol al ei a fost Veta, în Nea Mărin Miliardar. 

 

Draga Olteanu Matei s-a îndrăgostit de Piatra Neamţ, unde s-a retras după pensionare şi a înfiinţat compania teatrală Teatrul Vostru.

Teatrul din oraşul Piatra Neamţ îi poartă numele.

Colegii ei de scenă deplâng dispariţia ei. Alexandru Arşinel spune că acum dispare una dintre cele mai mari artiste...

 

„Jucam în Plojniţa şi la final venea rândul la ieşit la aplauze. Ieşeam cu ea, la un moment dat şi în generozitatea ei, a ieşit o dată şi după aia n-a mai vrut şi a zis ieşi că este spectacolul tău, e meritul tău. Un lucru mai rar întâlnit la artişti.”

 

Actriţa Maia Morgenstern spune ca Draga Olteanu Matei a influenţat-o foarte mult în destinul artistic.

 

„Când mergeam la Piatra Neamţ, în foarte ultimii ani ai existenţei domniei sale pe pământ, era la spectacolele noastre, se interesa, se ocupa şi îşi canaliza întreaga energie pentru a dărui, pentru a fi alături de trupele de tineri şi de foarte tineri.”

Activitatea artistică a Marii Noastre Doamne, a fost recunoscută şi prin numeroase premii şi decoraţii. În 2002 a fost decorată cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler. În martie 2010 a primit Premiul Gopo pentru Intreaga Carieră, iar în 2014, a decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.