Mereu printre studenti
Joi, 13 Mai 2021 07:29

Verdict nefast: ruptură musculară! Simona poate rata turneul de la Roland Garros

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Simona Halep (România, 3 WTA) e în pericol să rateze turneul de la Roland Garros, după ce a suferit o accidentare serioasă, miercuri seară, la Roma. Halep a făcut primele investigații, iar verdictul medicilor a confirmat temerile fanilor: ruptură musculară la gamba stângă.

Halep nu știe încă dacă se va recupera până la startul turneului de la Roland Garros, programat în perioada 30 mai – 13 iunie! Dar o eventuală retragere a ei din cadrul Grand Slam-ului parizian ar costa-o enorm pe a treia jucătoare de tenis a lumii.

„Din nefericire, testul cu ultrasunete a arătat că am ruptură musculară la gamba stângă. Voi face un RMN pentru a înţelege gravitatea accidentării. Însă, în acest moment, nu ştim care va fi timpul de recuperare. Sunt foarte dezamăgită să părăsesc în acest fel turneul de la Roma. Voi face totul pentru a trata această accidentare şi a reveni cât mai repede posibil. Va mulţumesc mult pentru susţinere şi vă voi ţine la la curent cu evoluţia stării de sănătate“, a spus Halep, pe un site de socializare.

Pierderi financiare importante

În primul rând, pierderile financiare ar fi uriașe dacă Simona nu va face deplasarea la Paris! Doar pentru prezența în primul tur, jucătoarele își vor asigura câte un cec în valoare de 60.000 de euro.

Cum Halep ne-a obișnuit cu calificarea în a două săptămână la Roland Garros, românca nu ar mai putea câștiga următoarele sume, pentru care ar fi luptat cu șanse reale în mod normal: 84.000 de euro pentru turul secund, 126.000 de euro pentru turul al treilea, 189.000 de euro pentru optimi, 283.000 de euro pentru sferturi, 425.000 de euro pentru semifinale, 850.000 de euro pentru finală și 1,6 milioane de euro pentru campioană.

Turneul de la Roland Garros este dotat cu premii în valoare totală de 38 de milioane de euro în 2021. Totodată, Halep va pierde puncte importante dacă va declara forfait pentru Grand Slam-ul desfășurat pe zgură! Eleva lui Darren Cahill s-a oprit în optimile de finală anul trecut și are 240 de puncte de apărat.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.